Rapsolie - Disse er de bedste i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse to rapsolier er de bedste i test

Koldpresset rapsolie har et højt indhold af umættede og flerumættede fedtsyrer og indeholder naturligt omega-3 fedtsyrer. Vi har testet ti koldpressede rapsolier. Se hvilke der er de bedste i testen.

Sally Jensen · Foto: Getty Images · 30. april 2024
Disse rapsolier anbefaler vi - er de bedste i test

Rapsolie kan bruges i al slags madlavning og tåler fint opvarmning uden at danne uønskede transfedtsyrer. Rapsolien bliver ofte fremhævet for sit høje indhold af umættede fedtsyrer, som særligt er til stede i koldpressede rapsolier og rapskimolie. 

Test af rapsolie

Vi har testet ti koldpressede rapsolier på smag, fedtsyresammensætning og uønskede stoffer. Testen består af en laboratorietest og en sensorisk test foretaget af et professionelt smagspanel.

Vi har testet rapsolie fra disse mærker: 

BioBest, DAVA, De 5 Gaarde, En bid af Danmark, Lehnsgaard, Nicolas Vahé, Rømer, Salling, Urtekram og Änglamark.

Hvordan skal den smage?

Koldpresset rapsolie bør have en nøddeagtig smag. Den kan have en bismag af hø og halm, og hvis olien er decideret dårlig, kan den smage harsk. Koldpresset rapsolie adskiller sig fra raffineret rapsolie, som typisk kan købes i større plastbeholdere, og som er mere smagsneutral.

De fleste rapsolier i vores test klarer sig fint på både smag og kemisk test. En enkelt dumper dog testen, blandt andet fordi den er harsk.

Disse koldpressede rapsolier anbefaler vi

Vi anbefaler to koldpressede rapsolier. En olie lavet af konventionel dyrket raps og en økologisk rapsolie. Begge olier smager godt, er fri for uønskede kemikalier.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?